Moteris · Uncategorized · Šeima

Moterų pareigos šeimoje TJG

Trys moters pareigos arba pareigų grupės vyro atžvilgiu:

PIRMOJI PAREIGA ir jos variantai arba pareigų grupė

Besąlygiškas nuolankumas vyro nuomonei, gebėjimas priimti (konkretų) vyrą tokį koks jis yra, receptyvumas, t.y. talpumas, imlumas arba dieviškasis moteriškumas. Variantai kaip dar aprašoma ši pagrindinė pareiga:
vyro pripažinimas, palankumas, vyro aukštinimas, drąsinimas, palaikymas, priėmimas tokio koks yra (jei jau jį pasirinkote ir ištekėjote). Rytų šalių mokymuose sakoma, kad moteris teisingu savo elgesiu pati vyrą laipsniškai paverčia teisingu, dievišku, idealiu vyru.
švelnumas fizinėje, emocinėje ir nuomonės/mentalinėje-dvasinėje srityse, kalbėjimas tik švelniais žodžiais
intymumas (talpumas, imlumas), visokeriopas švelnumas intymume. Paprastų vyrų paprastu požiūriu pirmiausia jie nori intymumo (arba fizinio švelnumo) – bent jau tai jie teigia ir elgiasi, tačiau ilgąjame laikotarpyje jie nori ir visų kitų čia aprašytų savybių visumos.

ANTROJI PAREIGA. Vaikai: jų gimdymas ir auginimas.

TREČIOJI PAREIGA. Maistas (sveikas, gydantis, stiprinantis, teikiantis galią ir sveikatą šeimai), rūbai, namų jaukumas, higiena, tvarka namuose, šilta namų atmosfera. Nuo moters elgesio virtuvėjė tiesiogiai priklauso šeimos sveikata. Maistas yra svarbiausias žmogui galią duodantis šaltinis.

Kitais žodžiais kalbant pirmoje vietoje yra pats vyras ir jo esminių tiesioginių svarbiausių poreikių aptarnavimas, antroje vietoje yra vaikai (!) ir trečioje – visi kiti dalykai.
Pirmos grupės moters savybių visiems vyrams reikia kaip oro, visų labiausiai. Net jei moteris negali atlikti 2 ir 3 pareigos – įmanoma gyventi visą gyvenimą kartu. Aišku, priklauso nuo konkretaus vyro ir moters požiūrio į vaikų turėjimą.

Jei žmona neduoda pirmosios savybės, nors jie turi vaikus ir puikius namus, tačiau jei pirmąją savybę duoda meilužė – vyras visą savo aistrą skirs meilužei, nors gali likti gyventi su žmona ir vaikais. Štai kodėl dažnos tokios situacijos – žmonos nežino ir nevykdo pačios svarbiausios pareigos, o meilužes (vienišas moteris) šios pamokos per gyvenimą išmokė vyro deficitas. Taigi, jei žmona nori išsaugoti vyrą visą gyvenimą – turi dėmesingai ir pirmiausia vykdyti pirmąją pareigą. Pirmosios pareigos nevykdymas – tai svarbiausia priežastis, kodėl vyrai palieka savo žmonas, nežiūrint, kad jos puikiai tvarkosi su vaikais ir namais.

Daugumos vyrų požiūriu pats vyras ir tiesioginis moters dėmesys jam, svarbiausiems jo poreikiams yra esminis momentas, dėl kurio vyras pasilieka prie konkrečios moters.

Jei moteris jam neteikia prioritetinio dėmesio – vyras eina ieškoti tokios moters, kuri teiks. Taip vyras įsigyja meilužę, kuri jį dievina, nors su ja jis neturi nei vaikų nei bendro ūkio/buities.
Išvada paprasta: žmona pirmiausia turi dievinti savo vyrą, priimti jį tokį koks yra, nesipriešinti jo savybėms, nesiginčyti su juo, didinti savo švelnumą ir būti pačia geriausia meiluže savo sutuoktiniui. O tik po to visi kiti dalykai. Tada vyrui net idėja neateis į galvą eiti išsilakstyti su kitomis “stirnomis”. Jam ir savo žmonos bus sočiai.
Vaikų sureikšminimas dėmesio vyrui sąskaita, iškėlimas aukščiau už vyrą yra tipinė chrestomatinė moterų klaida. Kitaip sakant, tai antrosios pareigos iškėlimas į pirmą vietą, o pirmosios pareigos nuleidimas žemyn, arba išvis nevykdymas. Arba tai serganti-nykstanti šeima, su jau sutrikusiais santykiais, o vaikų sureikšminimas jau yra šeimos santykių griūties požymis ir pasekmė – be pirmosios pareigos vykdymo šeima ilgąjame laikotarpyje negali egzistuoti ir išyrą.
Tačiau, kuo daugiau moteris duoda iš visų šių 3 dalykų – tuo daugiau laimės vyrui, tuo jis labiau rišasi prie žmonos.
Vykdyti šias pareigas pagal jų svarbą/eiliškumą ir yra būdas kaip prisijaukinti vyrą – tai esminis klausimas, kurį nuolat kelia moterys.

Garsi istorija apie jauną moterį, kuri po santuokos praėjus keliems metams atėjo pas žymią šeimos specialitę patarimo. Moteris negalėjo ilgai aiškiai išreikšti problemos, kol specialistė paskatino lūžį ir moteris prispažino, kad jeigu su vyru sektųsi intymume, tai viskas būtų gerai. Čia specialistė pastebėjo:

“Mieloji, tu viską darai dėl vyro: augini vaikus, lakstai į banką, tvarkai namus, gamini skanų maistą. Visas šias funkcijas būtų galima perduoti tarnaitei. Tačiau ar tu tarnaitei perduotum rūpintis vyro intymiais poreikiais? Ne! Tai reiškia, kad šis klausimas šeimoje yra pats svarbiausias, jei nori turėti sutarimą ir jam tu turi skirti išskirtinį ir pirmo prioriteto dėmesį”

Dar vienas būdas kaip galbūt būtų galima įvardinti šias pareigas: 1. Meilužė (ir sesuo, jei pagal egiptietišką helenistinę schemą); 2. Motina (bendrų vaikų); 3. Namų šeimininkė

https://girdzijauskas.com/2017/01/26/moteru-pareigos-seimoje/

KLAUSIMAS: Ar įmanoma moteriai būti “karaliene” šiandieninėje visuomenėje? Ar faktas, kad moterys nustotų dirbti “vyriškus” darbus, paskatintų vyrus būti vyriškesniais ir atsakingesniais?

Tomas Girdzijauskas:

Taip, įmanoma! Reikia žinoti ir vykdyti svarbiausias savo pareigas šeimoje. Tiesiog šiolaikinis gyvenimas reikalauja daug aiškiau, tiksliau, gryniau išmanyti savo pareigas. Šiuolaikinis gyvenimas darosi ne šiaip sudėtingesnis, bet subtilesnis, rafinuotesnis, kelia vis aukštesnius psichologinius arba dvasinius reikalavimus. Pareigų vykdymas darosi vis labiau subtilus dalykas,

Yra moterų-žmonų pareigos ir yra vyrų pareigos. Vyro ir žmonos pareigose yra svarbios-pirmaeilės-esminės V1 (vyro pirmoji), M1 (moters pirmoji), antraeilės V2, M2 ir trečiaeilės-lengvos pareigos V3 ir M3.

Problemos kyla tada, kai vyrai arba moterys NEvykdo savo svarbios-pirmaeilės-esminės pareigos (V1, M1), o vykdo tik trečiaeiles-lengvas (V3, M3) pareigas, kas vadinama pareigų apvertimu.

Kai abu vykdo tik trečiaeiles pareigas, o reikalauja iš kito pirmaeilių – tai vadinama pareigų žirklėmis. T.y. duoda mažai, o reikalauja daug.

Ir dar blogiau – apskritai nustoja vykdyti savo pareigas bei bando vykdyti priešingos pusės pareigas, ką galima pavadinti pareigų dempingu.

Dempingo pavyzdžiai:

>Vyras nustoja būti nuomonės lyderiu (V1) ir pradeda užsiiminėti namų ruoša (M3): reguliuoti tapetų spalvą, daiktų išdėstymą namuose.
>Arba moteris praranda švelnumą (M1) ir imasi vadovauti šeimos religijai, išlaikyti šeimą finansiškai (V1, V2).

Kitaip sakant – ne tik nevykdyti savo pareigų, o dar ir kištis į antrosios pusės sferą ir jai nurodinėti, trukdo tam, kas antrai pusei malonu ir natūralu daryti.

“Ar faktas, kad moterys nustotų dirbti “vyriškus” darbus, paskatintų vyrus būti vyriškesniais ir atsakingesniais?”

Žymiai pagerintų situaciją (nustotų didinti “ligą”), bet tai nebūtų aktyvus skatinimas (bet dar “negydytų”). Vyriškų darbų darymas veikia kaip santykių dempingas ir netiesioginis vyro autoriteto sabotavimas. Tačiau vien NEdarymas šių veiksmų – nepakankamas. Svarbu ir VYKDYTI savo moteriškas pareigas.

https://girdzijauskas.com/2017/01/24/ar-imanoma-siais-laikais-buti-karaliene/

Parašykite komentarą