Uncategorized · Žmogaus tipai. Veiklos sritys. Žmogaus paskirtis

Apie pašaukimo radimą TJG

Nuo Anna Mary Robertson Moses, biliardo iki Honda ir Sony – kodėl svarbu atpažinti pašaukimą?

Jei žmogus myli savo darbą – niekada gyvenime nedirbs, nes darbas jam bus malonumas.

Mokindamiesi iš tėvų klaidų šiandieniniai vaikai turėtų žinoti, kad pasitenkinimas darbu ir karjera darbe yra labai svarbu.

Ką daryti jaunuoliams, kurie šiandien yra kryžkelėje ir turi skubiai pasirinkti? Hmm, tai nelengvas klausimas. Reikia namų darbus gyvenimo egzaminui ruošti iš anksto. Teisingas profesijos, gyvenimo krypties, pagrindinės veiklos pasirinkimas yra svarbus dalykas štai kodėl.

Jei darbuotojai pasirenka neteisingas profesijas – įmonėms tai kainuoja milijonus pinigų.

Tačiau kenčia ne tik įmonės – patys darbuotojai patiria depresiją, nusivylimą ir praranda norą ką nors veikti apskritai.

Įstrigę neteisingame darbe žmonės graužiasi, patiria problemas asmeniniame gyvenime. Tai sukelia trintį, blogas nuotaikas darbe, būtinybę perkvalifikuoti darbuotojus.

Teisingos veiklos darbo pasirinkimas leis pasiekti daug daugiau ir asmeninėje laimėje ir darbinėje karjeroje.

Daugiausiai nuveikia tie žmonės, kurie mintyse nuolat susikoncentravę į vieną temą, o ne susiskaldę į darbą ir hobį. Idealu jei hobis ir darbas yra viena ir tas pat. Natanas Rotšildas sakė tą patį – “aš neskaitau romanų, nežaidžiu kortomis, nevaikštau į teatrą, didžiausias mano malonumas – mano verslas“.

Vienas garsiausių pasaulio biliardo čempionų ilgai šią veiklą laikė hobiu, kol čempionatuose pradėjo uždirbti milijonus. Dabar jis užsiima vien tik biliardu, nors anksčiau negalvojo, kad hobis taps pagrindiniu užsiėmimu.

Senovės indų mokymuose rašoma, kad pagrindinė sėkmingų finansų paslaptis yra mylėti tai ką dirbi. Ir atvirkščiai – jei žmogus daro ką nors ne iš meilės sau ir meilės kitiems vienu metu – bus sunku priversti save ilgai ir kokybiškai dirbti. Žmogus dirbantis nemylimą darbą apgaudinėja ir save ir kitus.

Jei žmogus myli darbą – jo darbdavys darbo vietoje duoda pilną asmeninę laisvę neribodamas jo veiklos veikti ką tik nori, nes tai tik skatina kūrybiškimą.

Jei darbuotojas myli darbą jis bus labiau patenkintas pripažinimu, svarbiu vaidmeniu darbe nei dideliu atlyginimu. Tai geriau nei gauti didesnius pinigus, bet jaustis tik sistemos varžteliu kurį galima bet kada pakeisti kitu varžteliu.

Tyrimai vienoje stambiausių JAV korporacijų parodė, kad darbuotojai, verčiau leistų mažinti atlyginimą ketvirtadaliu, bet dirbtų tai kas jiems patinka.

Iššūkių įveikimas, indėlio įdėjimas ir palaikantis darbdavys – tai ko darbuotojai siekia vis labiau, nei algos.

Tačiau grįžkim prie pradžių.

Vienos stambios berods, kino industrijos kompanijos vadovas yra pasakęs, kad žmonės labiausiai perka ne tai, ką mes kuriame prievartaudami patys save. Atvirkščiai – tai kas mumyse slypi giliausioje širdies kertelėje, kas mums nepaprastai jautru ir labiausiai svarbu, ko mes dažnai neįvertiname – būtent tai reikia kelti į viršų ir paversti masiškiausiu produktu. Būtent tai bus labiausiai perkama. Biznio istorijoje yra daugybė pavyzdžių, kuomet kažkokie emocingi niekučiai sukėlė didžiausius pardavimus. Ypač geras pavyzdys yra muilo operos, kurios nenueina nuo ekranų daugybę metų.

Anna Mary Robertson Moses – garsi JAV tautodailininkė visą gyvenimą dirbo žemės ūkyje kartu su tėvais, kol būdama 72 metų ėmė piešti ir jos vienas piešinys buvo parduotas už $1.2 milionų 2006 metais. Tai parodė, kad net senatvėje ne vėlu atrasti savo profesiją, o ką kalbėti apie žmones pačiame žydėjime tarp 30 ir 50 metų.

Japonija – dar įdomesnis pavyzdys, parodantis, kad visa tauta, visa valstybė gali ir turi atpažinti savo pašaukimą arba misiją visos žmonijos atžvilgiu. Pokario Japonija buvo labai sunkioje padėtyje, tačiau suvo suburta mokslinė grupė, kuri sugalvojo kaip Japonijai susipažinti su savimi per nauja, kaip atpažinti geriausius visos Japonijos talentus visai naujoje istorinėje situacijoje. Padarius gilius tyrimus paaiškėjo, kad japonų kaip tautos profesinis išskirtinumas. Buvo padarytos toli žengiančios išvados visos šalies mastu ir Japonija per labai trumpus kelis dešimtmečius aplenkė visas kitas šalis tapdama antra pasaulio ekonomika po JAV. Tai buvo įrodymas, kad savęs, savo talentų pažinimas duoda be kita ko ir didžiausią ekonominį šuolį.

Parašykite komentarą