Sutuoktinio paieška. Sužadėtuvės. Santykiai iki vestuvių

Ar laukti žiedo? TJG

ll

https://girdzijauskas.com/2016/08/12/ar-laukti-ziedo/

Klausimas: 2 metus gyvename su vaikinu, neesame susižadėję, nors jis dažnai šneka apie santuoką ir ateitį kartu. Vis daugiau ir daugiau pykstamės dėl menkniekių, nes jis – labai didelis tinginys visais gyvenimo aspektais ir tai pripažįsta, bet nesikeičia.
Nežinau ar išeiti, ar laukti žiedo ir kurti ateitį kartu?

Atsakymas:

Tai gali tęstis dar 10 metų ir visą gyvenimą.

Pagal realias pažinčių taisykles reikia aktyviai ieškoti antrosios pusės darant daug susitikimų ir vietoje eilės metų draugavimo (ar gyvenimo kartu) – užduoti seriją esminių klausimų. Jei atsakymai teigiami – iškart kurti šeimą ir gimdyti vaikus. Jei atsakymai neigiami – viso gero su visa pagarba ir NEXT, t.y. susitikti su kitu pretendentu.
Taip galima atrasti ir sukurti šeimą labai greitai, negaišinant nei savęs nei kitų žmonių.
Pažinties proceso metu iki kol susituokiama labai patartina ne tik nesuartėti, bet apskritai nekurti emocinio ryšio, t.y. nesusidraugauti rimtai (ir net nesiliesti!), nes po to prasideda tokios komplikacijos, kurias Jūs čia ir įvardinate (ir dar rimtesnės).

Nors ši griežta sąlyga gal ir nelabai reali lietuviams, bet tai teisingas orientyras ir saugiklis, kad nenueiti per toli ir sustoti kuo anksčiau.

Viena didžiausių klaidų, kurias daro dauguma merginų – atsiduoda vaikinui dar neištekėjusios.
Rezultatas?
Vaikinas švilpauja, jam ir taip labai gerai, jis gali taip gyventi ir visą gyvenimą, nes jis viską gavo, o nieko neįsipareigojo. Pati mergina kalta, kad parsidavė pigiai nieko už tai negaudama.

Jei vaikinas yra teisingas ir jei jis tikrai nori būtent jūsų visam gyvenimui – iškart nuo pat pradžių statykite aiškią sąlygą, kad pirmiausia santuoka. Jei jis jums iškart po to nesipirš – reiškia tai ne jūsų būsimasis vyras ir turite nedelsiant ieškoti savo tikrojo vyro. Jei jis bus jūsų potencialus vyras, tačiau “miegantis” tuo momentu – jis greit susigaudys, kad reikia veikti.

Gavę aiškius signalus, merginos sąlygas ir jos aiškų nejudinamą elgesį, vaikinai labai greitai susipranta.

Kaip konkrečiai dabartinę jūsų situaciją spręsti – čia jau atskiras klausimas, rašykite privačiai.

Tingumas – atskira tema. Tai masinė Lietuvos vyrų motyvacijos problema.
Tačiau moteris teisingu bendravimu gali vyrą išjudinti.

Jei vyro tingumas nepatenka į jums kritiškai svarbiausių vyro trūkumų sąrašą – rinkitės šį vyrą ir švelniai moteriškai auklėkite jį gyvenimo eigoje. Manau, tai palyginus nesudėtinga ir neesminė problema.

__

Papildomas Tomo komentaras dėl pažinčių:

“Lietuvoje ir Vakarų šalyse (kur labai daug šeimos problemų), santykiai kuriami mėgėjiškais, neprofesionaliais būdais.
Žmonės daro viens kito pažinimo eksperimentus – gan ilgą laiką gyvena kartu, tikrindami partnerį, bet nesituokia.
Ir staiga po 10 metu išsiskiria net nesusituokę. Tuomet sunkiausia našta tenka moteriai/merginai-dėl laiko lango vaikų gimdymui praradimo.
Lietuviai kurdami šeimas daro “emocinius pirkinius”, o ne rimtai sau ieško žmogaus šeimai.
Mažai kas draugystės pradžioje įvardija, kad ketina kurti/nori šeimos ir ieško kandidato šeimai.
Beje statistika rodo, kad apskritai santykiai trunka trumpiau tų porų, kurie pradžioje gyveno kartu, lyginant su tais, kurie iki santuokos gyveno skyrium.
cit. [jei du žmonės tikrai myli vienas kita, tiesiog negali gyventi atskirai.] Tai čia ir yra klausimas kaip patikrinti, kad TIKRAI myli. Žmonės painioja meilę sau ir meilę kitam. Realiai vietoj žodžio myli dažniau tinka žodis NORI (gauti malonumą).
Žmonės nori vieni iš kitų konkrečių savybių, “sulčių” arba malonumo formų. Tikrą meilę parodo tik rimti gyvenimo išbandymai, nelaimės, ligos ir tokius dalykus kuriant šeimą imituoti arba nuspėti yra labai sudėtinga. Tačiau BŪTENT ESMINIŲ SUNKIŲ KLAUSIMŲ UŽDAVIMAS ir yra gyvenimo patikrintas būdas patikrinti meilumo laipsnį. Galima prie to dar prijungti rimtesnę kelionę, kuri sukelia stiprias situacijas.”

___
T.Girdzijausko sudarytų PAŽINČIŲ TAISYKLIŲ rinkinys:

https://girdzijauskas.com/2016/09/28/naujiena-popierine-pazinciu-taisykliu-versija/

Parašykite komentarą