Gyvenimas · Uncategorized

Kaip dvasiniu požiūriu teisingai dovanoti dovanas

Ką būtent reikia padaryti, kad dovanojimo maratone nepasimestume, išsaugotume ir sustiprintume savo energiją, suteiktume džiaugsmo maksimumą mums svarbiems žmonėms, išreikštume savo meilę.

Apie dovanų istoriją. Kaip sugrįžti iš rutinos prie dvasingo dovanojimo

Pirmapradė dovanojimo tradicija turėjoritualinę prasmę.

Tai buvo aukojimas dievybėms ir dvasioms, išreiškiant joms pagarbą ar prašant gerovės savo giminei.

Taip pat švenčių ir sakraliomis dienomis (astrologinės datos, derliaus šventės, vaiko gimimas, vestuvės) žmonės keisdavosi simboliniais daiktais, išreikšdami simpatiją ir linkėdami gerovės.

Bėgant laikui, dovanų dovanojimas tapo visuomeniniu būtinumu, statuso rodikliu, o ir tiesiog rutininiu „įsipareigojimu“. Žinoma, čia mes dar išsaugome nuoširdžią šilumą ir troškimą pradžiuginti artimuosius, nors jėgų tam vis mažiau. Ir taip, mes patys kartais nesuprantame, kaip pakeliui į turgų nuperkame eilinį gelį skutimuisi vyrui ir komiksą vaikui…

Kuo labiau mes grimztame į informacinį chaosą „ką kam tinka dovanoti“, kuo labiau mus atakuoja įkyri rėkianti reklama, kuo karštligiškesnės tampa mūsų pastangos suspėti švenčių metu „visus padaryti laimingais“ – tuo labiau mes nutolstame nuo svarbiausio.

Tolstame nuo savojo dvasinio vientisumo ir vidinės laimės. Tą švenčių metu iš esmės turėtume išsaugoti, tačiau kažkodėl vėl įsisukame į „isterišką maratoną“

Straipsnyje pasiūlysime jums naują, dvasinį požiūrį į dovanų dovanojimą.

Naujos dvasingo dovanų dovanojimo taisyklės

Šios taisyklės yra kelios, bet visos jos pagrįstos vienu principu: dėmesys sau ir energetinio prisipildymo, palaimos būsena.

Klasikiniai patarimai verčia jus švaistyti energiją smulkmenoms, bandant aprėpti visas dovanų rūšis visiems žmonėms, kuriems „reikia padovanoti“. .

Mūsų užduotis – sugrąžinti jus prie savojo vientisumo ir tikrumo, energetinio prisipildymo. Tik būdami šioje būsenoje jūs galėsite dovanojimą paversti dvasiniu aktu ir leisite išaugti energijai.

Galbūt kai kurias iš šių taisyklių jūs intuityviai taikote (džiaugiuosi už jus!), o kai kas taps atradimu.

  1. Įvertinkite savo energetines galimybes

Pripažinkite – jūs turite griežtai ribotas laiko, pinigų, dvasinių jėgų atsargas. Net jei jos pakankamai didelės (ar atrodo tokios) – jos vis tiek nėra beribės.

Todėl eilinės šventės išvakarėse ramiai ir išmintingai apskaičiuokite savo galimybes: kiek žmonių iš tiesų norite apdovanoti?

Atlikite paprastą pratimą: sudarykite žmonių (kandidatų gauti dovaną) sąrašą, pradėdami nuo svarbiausio (Nr. 1), ir t.t. Jeigu tai sudėtinga, palyginkite juos poromis, užduodami sau klausimą: „Jei aš turėčiau galimybę padovanoti tik vienam iš jų,  kuriam iš jų dovanočiau?“

O dabar nubraukite apatinę sąrašo dalį. Įsiklausykite į savo pojūčius. Jeigu jūs sąžiningi savo paties atžvilgiu, tai suprasite, kad niekas ypatingai jūsų nejaudina.

Realiai jums svarbūs pirmieji 3-5 žmonės sąraše.

Kiek pinigų ir laiko galite skirti dovanų įsigijimui?

Ne tiek, kiek norėtųsi. Ne tiek, kaip svarbus man tas žmogus (mano sąraše yra tokių neįkainojamų žmonių, kad ir jachtos būtų mažai išreikšti jiems savo meilę).

Tiek, kiek realiai galite. Tiek, kad pakankamai liktų subalansuotam gyvenimui jums normaliu režimu.

Galiu iš patirties pasakyti – tos dovanos, kurios buvo šiaip taip išspaustos iš biudžeto, kurioms buvo paimtas kreditas (apie save primenantis keletą metų) – energetiškai griauna. Jums gali pasilikti pasąmonėje įspūdis, kad žmogus yra jums labai skolingas. Tai daro neigiamą įtaką santykiams.

Ar užteks jums emocinių resursų išrinkti kiekvienam originalią ir širdimi pajaustą dovaną?

Iš tiesų, tokias dvasingas ir pajaustas dovanas galime dovanoti ne daugiau kaip 1-3 žmonėms. Tiesiog todėl, kad tam reikia laiko subrandinti idėjoms, kūrybinio pasiruošimo ir t.t.

Tiesiog prisiminkite tai ir nebandykite „visus nustebinti“.

Svarbiausia – rinkdamiesi dovanas ir po to, kai jas padovanojate, neturite jaustis energetiškai ir finansiškai ištuštėję.

Tik tokiu atveju jūsų dovanos atneš naudą ir jums, ir apdovanotiems žmonėms.

  1. Nustatykite, ko norite sau, ir tuo pasirūpinkite

Rinkdamiesi dovanas artimiesiems ir draugams, mes dažnai užmirštame save.

Atsakykite, ar įrašėte save sąrašo viršuje? Jei neįrašėte, tai kodėl?

Labai nedaug žmonių sąmoningai perka sau dovanas. Dažnai tam kažkodėl nelieka laiko ir pinigų.

To, kas mus pradžiugins, mes tikimės gauti dovanų iš kitų… Tačiau šito niekas negarantuoja. Rezultate gali ateiti nusivylimas ir tuštumos pojūtis.

Todėl rekomenduoju pasirūpinti dovana sau.

Padarykite tai, parodydami, kaip save mylite. Arba tiesiog paprašykite draugų norimos dovanos. Tai nėra nepatogu, atvirkščiai, draugai džiaugsis, kad jiems nebereikia sukti galvos, kaip jums įtikti.

  1. Prisipažinkite sau, su kokiu jausmu dovanojate dovaną

Su kokiu jausmu žmogui dovanojate dovaną – tai ir perduodate savo santykiams.

Jeigu tai darote iš baimės, kad jus pasmerks ar įsižeis – tvarkykitės su baime. Jūs išleisite pinigus ir laikinai išvengsite situacijos, bet baimė vis tiek niekur nedings.

Tas pats ir dovanos iš pareigos (noriu ar nenoriu, o turiu dovanoti), kaltės jausmo… Jums atrodo, kad tai būtina netvirtos pusiausvyros atstatymui ar išlaikymui. Tačiau… Tokia dovana energetiškai jos neatstato, o pagilina disbalansą, net jei tai pasireiškia vėliau.

Būna net tokių dovanų, į kurias įdedama agresija, pajuoka, pažeminimas. Pavyzdžiui, mano pažįstamai padovanojo brangias slides, pastebėję, kad jomis jau naudojosi, nepatogios, nusprendė jai atiduoti (t.y. „tau, vargšele, tai, kas man netinka“). Santykiai tarp šių žmonių pasibaigė, panašu, visam laikui.

Taip pat, jei dovanojate „su išskaičiavimu“, kad sulauktumėte tam tikros reakcijos, pavyzdžiui, sulauktumėte tam tikro jausmo ar lygiavertės dovanos – būkite pasiruošę susidurti su nusivylimu.

Dovanas verta dovanoti vadovaujantis tokiais jausmais, kaip dėkingumas, pagarba, meilė, o taip pat užuojauta, gailestingumas (labdaringoms dovanoms), humoras, bendros linksmybės (vaikams ir draugams).

Jeigu jūsų vidinis užtaisas renkantis dovaną skiriasi nuo šių jausmų, patariu nedovanoti.

  1. Jūs turite teisę nedovanoti ir nepriimti dovanų

Mes, kurie atliekame dvasines praktikas, esame jautresni energijoms. Dovanodami ar priimdami dovanas, mes visada dalyvaujame energetiniuose mainuose.

Dėl šios priežasties saugokite save. Kai intuityviai nenorite priimti dovanos – nepriimkite. Net iš giminaičių.

Taip pat, jei jūsų vidinė tiesa sufleruoja atsisakyti dovanoti – įsiklausykite į tai.

Ypač sunku, kai artimieji manipuliuoja dovana, kaip priežastimi įsižeisti, demonstruoti savo pranašumą, kontroliuoti („Kodėl tu nenešioji mano suknelės?“)

Įveikti šį etapą nelengva, bet patikėkite – jeigu atsilaikysite, pasijusite iš tiesų laisvu žmogumi. Turinčiu teisę nuoširdžiai reikšti jausmus, valdyti savo pinigus ir poelgius.

  1. Kiti žmonės turi teisę nedovanoti jums dovanų ir nepriimti iš jūsų

Visi aukščiau išvardinti punktai galioja į abi puses. Būkite pasiruošę tam, kad jūs taip pat galite likti be dovanos. Arba kad jūsų dovanos nepriims.

Jeigu jūs įsižeisite ir niekaip negalėsite su tuo susitaikyti, turėsite du variantus. Arba elkitės kaip ir anksčiau („isteriškas maratonas“), arba tvarkykitės su nuoskauda irišeikite iš aukos būsenos.

Iš tiesų, praėję šią transformaciją, pajusite lengvumą ir džiaugsmą. O dovanos vėl taps stebuklu.

Galbūt nesulauksite dovanų iš tų, iš kurių tikėjotės gauti tam tikromis progomis. Tačiau galite sulaukti iš žmogaus, iš kurio nesitikėjote, ir be progos! Tai iš tiesų nuostabus pojūtis.

  1. Dovanokite iš pertekliaus būsenos!

Šis punktas reziumuoja visa, kas buvo pasakyta.

Niekuomet nedovanokite iš stygiaus būsenos. Kai esate išsunkti finansiškai, emociškai, kai santykiai yra, o jūs įsiręžęs bandote dovana pataisyti padėtį – nedarykite to. Laikinai gali atrodyti, kad viskas „ok“, bet iš tiesų tai tik griauna jus.

Jeigu norite dovanoti – darykite tai tik iš gausos būsenos. Iš meilės, susižavėjimo, kūrybinio polėkio, laimės, pinigų, džiaugsmo gausos.

Jeigu esate gausos būsenoje – net kukli dovanėlė perduos žmogui jūsų jausmus, ir jie plėsis.

Ir tai bus tikra dvasinga dovana, iš širdies į širdį.

Linkiu jums dovanoti ir gauti tik pačias geriausias, dvasingiausias dovanas!

http://kluchimasterstva.ru/kak-pravilno-darit-podarki-s-duhovnoy-tochki-zreniya

Išvertė Eugenija

http://meiles-keliu.lt/?p=5555

Parašykite komentarą