Charakterio lavinimas · Moteris · Uncategorized

Moteris ir namo statybos. Anantara

Tema: savas bustas
Žinutė: laba diena,žinau, kad sulaukiate begalės laiškų ir galbūt nesulauksiu atsakymo, bet pabandysiu 🙂 trumpai tariant, situacija tokia. Su vyru kartu esame jau 10 metų, iš jų 7 m. santuokoje. Turime 2 vaikučius, nuomojamės butą, bandome statyti namą, tačiau dirbant Lietuvoje, auginant 2 mažus vaikučius, nuomojantis ir t.t.sudėtinga sutaupyti savam būstui. 2013 m. pradžioje nusipirkome apleistą sodą, nugriovėme ir ant senų pamatų statome namą. Esmė tokia, kad aš beprotiškai svajoju turėti savo namus, apie nieką kitą galvoti negaliu, kiekvieną atliekamą pinigėlį kruopščiai taupau, dedu ir po truputį vis kažką nuperkame namo statybai. Bėda tame, kad negalime gauti paskolos, vyras kaip sako, nėra statybininkas, bet ir uždirbti negali tiek, kad nusamdyti statybininkus. O mane smaugia tiesiog ta mintis, kiek aš svajoju ir noriu savo namų. Man taip neišpasakytai nesaugu jau 8 m.nuomojamės, einame iš buto į butą, ir dabar neaišku kada pasakys mums išsikraustyti lauk. Kaip vyras sako, mes per tą namą taip ir išsiskirsim. Aš suprantu jį, kad jis nejaučia tokio didžiulio poreikio turėti namus, santūriai, neskuba kažką darbuotis prie namo.O aš jį vis stumiu, prašau, verkiu, kad tik dar kažką namui padarytų. Atsikeliu ir visą dieną dažniausiai mintys man apie tą namą. Kaip magnetas mane traukia, nebegaliu atrodo ramiai gyventi, sunku net kvėpuoti. Kai nieko vyrui nesakau, tai jis ir nedaro, kai sakau, taip pat atrodo viskas vyksta taip lėtai, kad iki įsikraustymo dar geras dešimtmetis… prašau, jei galite, patarkite, ką daryti, kai svajonė niekaip neišsipildo? O vyras realiai negali tiek uždirbti ir pats sunkiai gaudosi statybose. Nes per mano didžiulį norą ir santykiai prastėja ir man trūksta energijos jau viskam, nebeturiu jėgų pasirūpinti vaikais, buitimi, dirbti, būti patraukli vyrui, gera mama ir dar namą pastatyti…?čia, manau, vyro pareiga.Tik kaip man jį paskatinti su užsidegimu, noru, rodyti iniciatyvą? Oi, kaip išsiplėčiau, atleiskit už nenuoseklumą. Norisi tiek daug išsakyti, tiek daug problemų yra…tik nežinau kaip rasti atsakymą, nes rodos viską darau ne taip. Ačiū Jums.

Atsakymas:

Kokia didžiausia šios skaitytojos problema?

Atsakymas: Štai kaip ji apie tai rašo: „aš beprotiškai svajoju turėti savo namus, apie nieką kitą galvoti negaliu, kiekvieną atliekamą pinigėlį kruopščiai taupau, dedu ir po truputį vis kažką nuperkame namo statybai“.

Kita problema: „Kaip vyras sako, mes per tą namą taip ir išsiskirsim“.

Trečia problema: „per mano didžiulį norą ir santykiai prastėja ir man trūksta energijos jau viskam, nebeturiu jėgų pasirūpinti vaikais, buitimi, dirbti, būti patraukli vyrui, gera mama ir dar namą pastatyti“.

Ketvirta problema: „Tik kaip man vyrą paskatinti su užsidegimu, noru, rodyti iniciatyvą?“

Atsakymas į pirmą teiginį apie svajonę turėti namus.

Beprotiškai – reiškia kad visos mintys sukoncentruotos tik į namą ir į nieką daugiau. Beprotiškai – reiškia nebematyti nieko kito aplinkui tik gyventi svajonėse apie naujus namus. Beprotiškai – reiškia priklausomybę nuo svajonės, kuri vėliau tą svajonę paverčia kančia.

Būti beprotiškai labai pavojinga, nes negavus to ko norima nebelieka prasmės toliau gyventi. O gyvenime juk ne visos svajonės mums išsipildo. Kartais reikia daug gyvenimų pragyventi, kad išsipildytų ta svajonė, kurią turėjome prieš daug gyvenimų.

Iš kitos pusės norėti turėti namus nėra blogas dalykas. Tai įeina į moters prigimtį. Moters prigimtis – kurti namų jaukumą. Tačiau, jeigu kol kas nėra „savų“ namų, reikia „savais“ namais paversti visas tas vietas kur gyvenate laikinai.

Nesvarbu kiek laiko gyvenote ir gyvensite dar „ne savo“ namuose stenkitės rūpintis šeimos išsaugojimu. Už namą svarbiau yra santykiai. Tai yra draugystės, vienas kito globa, užuojauta santykiai.

Kad taupote pinigus irgi gerai, tačiau tai neturi tapti charakterio bruožu. Tai yra taupant reikia normaliai ir valgyti, ir leisti sau pirkti pačius būtiniausius daiktus.

Antra problema. „Kaip vyras sako, mes per tą namą taip ir išsiskirsim“.

Jis dalinai sako teisybę. Jeigu Jums pirmoje vietoje stovi namas, o ne Dievas ir ne vyras, tai jis jaučiasi nebereikalingas. Reikia priimti realybę, kad kol kas nesigauna taip greitai pastatyti to namo.

Suvokit, kad kol kas to neleidžia Jūsų visos šeimos karma, tai yra likimas. Taip Jūs sudėjusi visą energiją galite išprievartauti iš likimo tą namą, bet tada prarasite visą kitą ką turite: vyrą, sveikatą.

Didžiausia problema gyvenime būna, kad mes nemokame gražiai pragyventi kiekvienos dienos, o gyvename svajonėse, galvodami, kad jeigu ta svajonė išsipildytų, tai mes tikrai būsime laimingi.

Tačiau taip gyvenime nėra. Aš mačiau ir matau gyvenime daugybę žmonių, kurie dėl namo paaukojo visą savo gyvenimą. Bet kai pasistatė arba nusipirko tuos namus, jie pasidarė nebereikalingi ir nebeįdomūs. Žmonės prarado sveikatą, išsiskyrė, išėjo iš namų vaikai. Ir namas yra, bet ten nėra gyvybės.

Trečia problema: „per mano didžiulį norą ir santykiai prastėja ir man trūksta energijos jau viskam, nebeturiu jėgų pasirūpinti vaikais, buitimi, dirbti, būti patraukli vyrui, gera mama ir dar namą pastatyti“.

Taigi Jūsų norai kol kas neadekvatūs realybei. Jūsų visa kūrybinė energija išeina į niekur, kai tuo tarpu realybėje Jūsų gyvenime viskas po truputį griūva. Reiškia Jūs prarandate psichinę energiją ir nebelieka fizinės energijos, nes pati rašote jog nebeturite jėgų pasirūpinti vaikais, buitimi, dirbti, būti patraukli vyrui ir t.t.

Todėl sugrįžkite į realybę. Turėkite svajonę pastatyti namą, tačiau gyvenkite šia diena būdama gera žmona, gera mama.

Dar kartą priminsiu, kad svarbiau yra geri tarpusavio santykiai, negu didelis ir tuščias namas. Santykiai parodo kiek žmogus yra laimingas ir nieko nėra svarbiau už tarpusavio gerus santykius. Tuščias namas be žmonių yra miręs namas. Todėl sugrįžkite iš svajonių į realybę ir ruoškite kasdien valgyti šeimai, skalbkite, šukuokitės, nepriekaištaukite nei vienam šeimos nariui ir likimui. Reikia sulaukti laiko, kada keisis Jūsų šeimos karma. Kol kas dangus neduoda Jums „savų“ namų ir tiek. Reikia mokėti priimti likimą. Kitaip nusivilsite visu gyvenimu ir gyvenimas bus pragyventas veltui.

Jūs ir ir visa šeima jau turi namus nuo pat gimimo. Pirmi sielos namai yra mūsų kūnai. Va prižiūrėkite savo ir šeimos narių kūnus. O tie vadinami tikri namai, kuriuos Jūs norite gyventi yra tik garažas, nors mes manome, kad jie ir yra svarbiausi gyvenime. Pakeiskite mąstymą ir gyvenimo būda, ir tada sėkmės aplankys Jūsų namus. Jus esate Lakšmi (sėkmės deivės) įsikūnijimas ir nuo Jūsų priklauso ar bus namai ar ne.

Bet, jeigu Jūsų prievartausite likimą, Lakšmi pasitrauks iš Jūsų šeimos.

Ketvirta problema:

„Tik kaip man vyrą paskatinti su užsidegimu, noru, rodyti iniciatyvą?“

Atsakymas: Va čia ir yra Jūsų veiklos laukas. Jūs ir turite būti įkvėpėja, o ne graužėja. Jeigu kasdien graušite vyrą su priekaištais, kad reikia kuo greičiau namų, tai tikrai jį užgraušite ir jis neatlaikęs Jūsų psichinių atakų pabėgs nuo Jūsų arba nusižudys.

Moteris vyrą turi įkvėpti. Įkvėpti – tai reiškia įpūsti vyrui tikėjimo dvasios neįsivaizduojamiems žygdarbiams. Jūs kaltinate vyrą, kad jis negali pastatyti namų, tačiau pati nebeturite šiai akimirkai tos įkvėpimo dvasios, kurią perduodama vyrui lengvai gautumėte tuos namus.

Todėl vietoj to, kad priekaištauti vyrui geriau kasdien melskitės, nurimkite, išeikite kartu pasivaikščioti į lauką su  juo, su visa šeima. Gaminkite kasdien maistą, kartu visi valgykite. Atkurkite tarpusavio santykius, tapkite patraukli vyrui, vaikams. Patraukli ne tik išorėje, bet ir savo vidinėmis savybėmis. Ir tada pradės keistis visa Jūsų šeimos situacija.

Dabar Jūsų reikalaujate to kas Jums pagal likimą nepriklauso. Nepriklauso, tai reiškia neturite gerų charakterio savybių.

Negi galvojate, kad namą pastatyti užtenka tik pinigų?

Ne, to neužtenka. Kad namą pastatyti reikia dar kažko daugiau. Tas daugiau – tai meilė Dievui, vyrui, vaikams. Meilė jiems – tai tarnavimas jiems, atliekant kasdienines savo kaip žmonos, mamos pareigas, bet minčių gauti kažką už tai.

Būdama gera žmona palaipsniui įkvėpsite vyrą, keisis Jūsų šeimos karma ir kažkokiu tai būdu ateis tie pinigai ir pas vyrą pasitikėjimas savimi.

Todėl namą statyti pradėkite nuo savo charakterio.

Aš Jus myliu

http://anantara.lt/2016/09/Dienorastis-Rugsejo-3d-Indija.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą