Sutuoktinio paieška. Sužadėtuvės. Santykiai iki vestuvių · Uncategorized

Kas svarbiau, atrasti save ar išsaugoti santykius? TJG

Klausimas: Kas gyvenime svarbiau, atrasti save ar išsaugoti santykius? Esu su žmogumi, dėl kurio daug paaukojau: atvykau į kitą šalį, mečiau mokslus, draugų ratą (kuris mane palaikydavo dvasiškai, kartu medituodavome, darydavom jogą, niekas neturėjo žalingų įpročių).. Noriu savo gyvenimo, žinių, tobulėjimo..

T.Girdzijauskas:

Įdomus, sunkus, sudėtingas klausimas, kuriam nėra lengvo atsakymo. Tad:

  • Žmogaus protas tam ir skirtas, kad darytų apskaičiavimus.
  • Žmogaus protas visada skaičiuoja ar darydamas tam tikrus veiksmus žmogus gaus daugiau malonumo ar mažiau. Jei gaus mažiau malonumo – žmogus veiksmų nedaro ir net vengia, bėga nuo tokių situacijų. Kitaip sakant, tai kiekvieno iš mūsų apsisprendimo, atsakomybės reikalas ir niekas už mus to (malonumo) nei pamatuoti nei nuspręsti negali.
  • Visas žmogaus gyvenimas yra didžiulio malonumų spektro siekimas ir gavimas.
  • Renkantis žmogų šeimai kiekvienas galvoja – ar tai bus laimės ar skausmo šaltinis? Jei laimės – tada mes atsisakome visų kitų ankstesnio etapo jau išnaudotų malonumų ir pradedame didelį naują aktyvų suaugusiojo gyvenimą. Ar tas žmogus bus svarbiau už viską ar ne – tai tik mūsų pačių vidinis sprendimas.
  • Tad renkantis žmogų vertėtų prieš tai pažinti save bent bendriausiais bruožais (nors savęs pažinimas tęsis visą gyvenimą), nes geriausia kurti šeimą su į save panašiu žmogumi. Jie žmogus bus pernelyg skirtingas vertybėmis, interesais, gyvenimo būdu – sugyventi bus sunku ir laimės bus mažai.
  • Savęs pažinimas yra ilgas procesas, tačiau prieš kuriant šeimą sau būtina atsakyti bent į kai kuriuos pačius svarbiausius klausimus, kurie įmanomi tik pažinus save būtent tais atžvilgiais, kaip pvz: kokios mano vertybės, kokios mano stiprybės ir silpnybės, kokia mano kasta (socialinis lygis) ir panašiai.
  • Šeimą kuriant neišvengiamai būtina daryti kokybinį šuolį ir drauguose – nes sutuoktinis ir vaikais tampa superdraugais (tad tenka perrinkti draugų sąrašą ir toliau bendrauti tik su mažesne ir kokybiškesne draugų dalimi bei rečiau).
  • Sutuoktinio kaip superdraugo pasirinkimas yra dar svarbesnis nei visų kitų draugų pasirinkimas, todėl tai reikia daryti dėmesingai.
  • Galutiniame taške (save pažįstant) aiškėja, kad visi mes esame tarpusavyje tampriai susieta superbūtybė, o savęs pažinimas vyksta tik kontakte su kitais ir ypač – su sutuoktiniu, per kurį išeinama į maksimaliai aktyvų gyvenimą taip pat būtiną savęs pažinimui.
  • Mano manymu, savęs pažinimas be santykių yra neįmanomas, panašiai kaip keliant klausimą kas svarbiau – plaučiai ir kraujas ar oras? Deguonis turi cirkuliuoti kraujyje plaučių dėka – kartu jie visi yra vieninga sistema.Jei žmogus užsidaro nuo santykių su žmonėmis, jis degraduoja iki gyvūno, augalo arba akmens.

Vertinga:

+ (1)


Iki rugsėjo 16 d. Savęs pažinimas seminaras yra nemokamas. Info čia

 

https://girdzijauskas.com/2016/08/21/kas-svarbiau-atrasti-save-ar-issaugoti-santykius/

Parašykite komentarą