Vegetariškas maistas

Obuolių sūris

Edita Diliūtė Degutienė
22 min. · Redaguota

Labas vakaras,visiems ,kas nežiūrit krepšinio ir norit pasmaližiaut !Šį kartą-reklama saldomanams :darbas,reikalaujantis ištvermės ir kantrybės,tačiau-skonis,tirpstantis burnoje,atsidėkoja šeimininkei .Buvau niekad negaminusi,bet daug kartų ragavusi ir mečiau sau iššūkį :galiu ir aš pati pasidaryt.Pirmas bandymas-sėkmingas ;labai gardu ir degustatoriai -pagyrimo raštą išdavė be kalbų !OBUOLIŲ SŪRIS.7 kg obuolių,kuriuos nuplaunu,nulupu,išimu sėklalizdius ir supjaustau skiltelėmis;suberiu į emaliuotą puodą ir užpilu 1,5kg cukraus.Uždengiu dangčiu ir palaikau per naktį kambario temperatūroje.Sekančią dieną,atsiradus sulčių puode,jas nuo obuolių nupilu ir tas sultukes verdu atidengtame puode,kol jų lieka 1/3 .Tada į sultis sudedu obuolius ir vis pamaišant verdu toliau-apie valandukę;perbraukus šaukštu per obuolienės vidury,esantį puode,pasidaro griovelis-virimo pakanka.Sukrečiu masę į drėgną sūrmaišį,suspaudžiu,kad neliktų oro tarpų,paslegiu,o po to džiovinu ,pakabinus.Manasis “karalaitis“ džiūvo gal porą savaičių,bet gavosi-super .Galima į pabaigą virimo įdėt cinamono arba smulkintų riešutų-paįvairinimui tinka!Galėčiau ir patį prezidentą pavaišint ,nes,atsikandus tokio sūrio,depresija bemat išsisklaidys .Dabar pats obuolių derlius,tad virkit ir ragaukit !

Edita Diliūtė Degutienė
22 min. · Redaguota  

Labas vakaras,visiems  ,kas nežiūrit krepšinio ir norit pasmaližiaut  !Šį kartą-reklama saldomanams :darbas,reikalaujantis ištvermės ir kantrybės,tačiau-skonis,tirpstantis burnoje,atsidėkoja šeimininkei .Buvau niekad negaminusi,bet daug kartų ragavusi ir mečiau sau iššūkį :galiu ir aš pati pasidaryt.Pirmas bandymas-sėkmingas  ;labai gardu ir degustatoriai -pagyrimo raštą  išdavė be kalbų !OBUOLIŲ SŪRIS.7 kg obuolių,kuriuos nuplaunu,nulupu,išimu sėklalizdius ir supjaustau skiltelėmis;suberiu į emaliuotą puodą ir užpilu 1,5kg cukraus.Uždengiu dangčiu ir palaikau per naktį kambario temperatūroje.Sekančią dieną,atsiradus sulčių puode,jas nuo obuolių nupilu ir tas sultukes verdu atidengtame puode,kol jų lieka 1/3 .Tada į sultis sudedu obuolius ir vis pamaišant verdu toliau-apie valandukę;perbraukus šaukštu per obuolienės vidury,esantį puode,pasidaro griovelis-virimo pakanka.Sukrečiu masę į drėgną sūrmaišį,suspaudžiu,kad neliktų oro tarpų,paslegiu,o po to džiovinu ,pakabinus.Manasis "karalaitis" džiūvo gal porą savaičių,bet gavosi-super  .Galima į pabaigą virimo įdėt cinamono arba smulkintų riešutų-paįvairinimui tinka!Galėčiau ir patį prezidentą pavaišint  ,nes,atsikandus tokio sūrio,depresija bemat išsisklaidys  .Dabar pats obuolių derlius,tad virkit ir ragaukit  !
Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s