Skyrybos · Šeima

Kas svarbiausia santykiuose, kad jie būtų tvirti ir rimti? TJG

Į šį klausimą atsako Tomas Girdzijauskas:

Šis klausimas skamba kaip bendrinis ir vyrui ir moteriai, todėl ir atsakymas – bendrinis.

Receptas susideda iš keleto svarbių dalyku, o kartu už jų stovi ištisas kompleksas, kokių 50 punktų, t.y. čia ištisa piramidė savybių, tačiau jas apibendrinant, galima būtų formuluoti maždaug taip:

Rikiuoti prioritetų sąrašą ir išsiaiškinti, kokie jūsų gyvenimo visi svarbiausi poreikiai. Tada aiškėja, kad šeima (laimė šeimoje) yra labai aukštai arba apskritai poreikis Nr.1. Nes per šeimą žmogus gauna visus visų kitų rūšių didžiausius malonumus – vienu ypu, urmu. Be to, jie yra aukštesnės klasės malonumai nei ikišeimyniniai.

Tada aiškeja, kad mes į šeimą atsinešėme daug uodegų: vaikystės, paauglystės poreikių ir naivaus egoizmo, kas mus išblaško į niekniekių ir antraeilių malonumų siekimą. Bet mes prie jų prijunkę, pripratę ir mums sunku jų atsisakyti. Tai reikštų, kad tuos nesvarbiausius poreikius-malonumus reikia sau įsivardinti kaip infantilius, paaugliškus arba neesminius, juos reikia atpažinti, atskirti, pasidaryti visą jų sąrašą ir juos AUKOTI.

Aukoti – reiškia sąmoningai atsisakyti mažiau svarbaus dalyko dėl esminio, gyvybiškai svarbaus. Nes gyvenime vienu metu neįmanoma paimti visko, reikia rinktis tai, kas svarbiausia.

Kitaip sakant – SĄMONINGAI AUKOTIS DĖL SUTUOKTINIO.

Arba konkrečiau:

Atmesti vaikiškus, nesubrendusius, egoistinius, savanaudiškus (SMULKIUS) poreikius-malonumus dėl vieno, labai didelio malonumo, kurį mes gausime iš sutuoktinio, gyvendami, bendraudami su juo.

Mes tai ne iškart matome is suprantame, aukojimo-aukojimosi veiksmas yra rizikinga investicija (by default, pagal apibrėžimą), tačiau nerizikuojantis negeria šampano.

Todėl, prieš investuodami, mes nuodugniai tiriame – tą būtina daryti pažinties etape išsiaiškinant labai konkrečius klausimus, tačiau greitai, negaišinant nei savęs, nei kito.

Dar, kitais žodžiais, tik tas, kas moka brangią kainą, gauna labai kokybišką, didelį malonumą. Investavimas į sutuoktinį duoda didžiausią džiaugsmą ir atlygį gyvenime.

Ta patvirtina tūkstančių metų žinios ir šiuolaikiniai tyrimai.

Norite turėti didžiausią laimę gyvenime – turite mokėti didžiausią kainą, t.y. DOVANOTI arba BESĄLYGIŠKAI AUKOTI VISĄ SAVE SU VISKUO sutuoktiniui.

Egoistams tai labai sunku arba net neįmanoma, todėl jie negali turėti laimingos šeimos.

Šeimos kūrimas reikalauja iš žmogaus pereiti į visiškai naują mąstymo ir elgesio etapą – dėmesio centre statyti ne save, bet artimą žmogų.

Parašykite komentarą